Junta directiva

Ester Noguer i Juncà

Presidenta

Doctora Cum Laude en Turisme per la Universitat de Girona. Màster en Direcció i Planificació del Turisme per la Universitat de Girona. Màster en Direcció d’Empreses per la Universitat de Barcelona. Diplomada en Turisme per la Universitat de Girona.

Professora de l’Escola Universitària d’Hosteleria i Turisme (EUHT StPol) i de la Facultat de Turisme de la Universitat de Girona. Autora de més d’una vintena d’articles i ha participat en congressos nacionals i internacionals.

Raimon Maideu i Mir

Vicepresident

Llicenciat en Filologia Catalana per la Universitat Autònoma de Barcelona.

Professor de secundària a l’escola Sagrats Cors de Torelló.

Ha escrit el llibre “Ripoll. Una visió contemporània” juntament amb Oriol Molas.

Laia Cutrina i Gallart

Secretària

Historiadora de l’Art amb Menció en Gestió del Patrimoni Artístic per la Universitat Autònoma de Barcelona. Màster en Anàlisi i Gestió del Patrimoni Artístic per la Universitat Autònoma de Barcelona. Actualment, doctoranda en Història de l’Art i Musicologia per la mateixa universitat i becada per AGAUR (beca FI – personal investigador novell). Investigadora dels grups de recerca Magistri Cataloniae i Magistri Mediterranei (Universitat Autònoma de Barcelona). Treballa com a guia turística al Monestir de Santa Maria de Ripoll.

Clara Pedrosa i Hernàndez

Tresorera

Historiadora de l’Art per la Universitat de Barcelona. Treballa com a tècnica de gestió del patrimoni a l’AECT País d’Art i d’Història Transfronterer de les Valls Catalanes.

Núria Camps i Casals

Vocal

Llicenciada en Traducció i Interpretació per la Universitat de Vic. Des del 2005 hi imparteix docència. Es va doctorar l’any 2013, a la mateixa universitat, amb una tesi sobre la recepció literària i les traduccions franceses de Jacint Verdaguer amb qualificació Cum Laude. Actualment és membre del grup de recerca Textos Literaris Contemporanis: Estudi, Edició i Traducció (Universitat de Vic). Acreditada com a “Lector” per l’AQU. Les seves principals línies de recerca són la recepció literària, la traducció i l’edició de textos dels segles XIX i XX. Ha publicat les seves investigacions en diferents llibres i revistes i ha participat en nombrosos congressos. També és membre numerària de la Societat Verdaguer i d’altres associacions científiques.

Agustí Dalmau

Vocal

Llicenciat en Geografia i Història per la Universitat de Barcelona. Treballa com a arxiver i historiador en diversos ajuntaments de la comarca del Ripollès. També a la Biblioteca Lambert Mata de Ripoll. És autor d’una vintena de llibres i de més de dos-cents articles sobre la comarca.

Florenci Crivillé

Vocal

S’ha passat més de mitja vida al Museu Etnogràfic. Hi va començar a col·laborar al 1967 i quasi tres dècades més tard va fer de l’afició, professió. Ara, oficialment està jubilat però continua anant cada dia al nou edifici de Can Budallers.

Joan Maria Roig

Vocal

Llicenciat en Filosofia i Humanitats. Diplomat en Ciències Religioses i formació inicial en direcció de centres docents públics. És regidor de Salut, Benestar Social, Habitatge, Gent Gran i Joventut de l’Ajuntament de Ripoll. Actualment, també és director i docent de l’Institut Abat Oliba de Ripoll.

Víctor Hurtado

Vocal

S’ha dedicat sobretot a la cartografia històrica, l’edat mitjana i el segle XX al llarg de la seva trajectòria com a historiador. Entre un ampli ventall de llibres i estudis, han publicat, en deu volums, la col·lecció Atles dels comtats de la Catalunya carolíngia.

Josep Maria Colomer

Vocal

Va néixer a Campdevànol (Ripollès) l’any 1944. És membre del Grup Excursionista Campdevànol, fet que l’ha animat a recórrer gran part del Ripollès i a recollir gràficament i per escrit una sèrie d’itineraris que l’han ajudat a conèixer la comarca i a gaudir de la natura i del paisatge. Primer va començar amb l’entorn de Campdevànol. Fruit d’això fou la publicació de dos volums amb el títol El Ripollès: coneguem l’entorn de Campdevànol, els anys 1994 i 1999. Ha recorregut els Pirineus i ha assolit els seus principals cims, però el que veritablement l’entusiasma és recórrer la baixa i mitjana muntanya ripollesa, la qual, malgrat que no és tan coneguda com l’alta, té prou al·licients.